28 Haziran 2010 Pazartesi

Hayat Asıl Şimdi Başlıyor!


Ne güzel şey okumak,sonu olmayan,başlandı mı bitmeyen tek uğraş.Günler belli,amaç belli,hedef belli,hele üniversite...Tek bir hedef var belki de,o da başarılı,ortalama,iyi kötü,şöyle böyle vs. MEZUN OLMAK.

Mezun olmak da ya sonrası? Şimdi n'apmalı,okumaya devam mı,tamam mı,yüksek mi,meslek mi,para mı,nasıl,nerede...Tüm bu sorular aklındayken insan nasıl olabilir,neler hisseder?

Tam da böyleyim bugünlerde.Bitti derken herşeyin aslında yeni başlıyor olması heyecan veriyor,heyecandan çok endişe bu,panik,bir yerlerden,bir şeylerden geride kalmak,adım atamama korkusu,uçurum kenarındayım ve bana uzatılan incecik birkaç ipten birine tutunmam gerek,ama hangisine?

Her neyse ne,şimdi mutluluğun tadını çıkarma zamanı.Hem zaten hayat sen planlar kurarken başına gelenler değil miydi? Öyleyse boşuna bu telaş,çünkü gelecek de birgün gelecek.O zaman gülüp geçmek istiyorum bunlara,üzülmemek,sıkılmamak,ilerde geriye dönük güzel hatıralarla karşılaşmak için.Çünkü öyle güzel hatıralarım var ki,hatta bazıları hep yanımda kalacağına inandığım hatıralar,onlar hatıra olmayacak.Hayatımın en güzel günlerini geçirdiğim senelerden geleceğe uzanacak olan hatıralar,aileme,sevdiklerime eklenen sevgi dolu hatıralar,onlar hatıra olmayacaklar.

Gelecek doludizgin önümde duruyor ve ben bu mücadeleyi sonuna kadar göğüsleyebilecek gücü kendimde buluyorum,çünkü ailemin,dostlarımın ve sevdiğimin hep yanımda olacağına artık daha çok inanıyorum.

Evet,hayat asıl şimdi başlıyor!

1 yorum: